marți, 12 mai 2009

Greva generala in invatamant


Protestul cadrelor didactice este programat să înceapă marţi, când elevii claselor a VII-a şi a VIII-a ar urma să susţină teza cu subiect unic la limba şi literatura română, aceasta fiind unul dintre examenele care contează atât pentru încheierea mediilor şi, implicit, a anului şcolar, cât şi pentru admiterea la liceu.


Potrivit sindicaliştilor, marţi, în ziua grevei, cadrele didactice vor veni la şcoală, însă nu vor ţine ore, indiferent de disciplina pe care o predau. "Instituţiile de învăţământ au putut decide singure dacă să cheme sau nu elevii la şcoală, însă, chiar dacă vin, elevii nu vor face ore, ci doar vor fi supravegheaţi", precizează reprezentanţii sindicatelor.


reva profesorilor vine pe fondul a numeroase nemulţumiri cauzate de salarii şi după numeroase ameninţări cu proteste pe care acesteastă categorie de bugetari le-au făcut încă din octombrie anul trecut. Motivele pentru care sindicaliştii au decis declanşarea grevei generale sunt reducerea bugetului educaţiei cu 811,9 milioane de lei din fondul de salarii şi alte 676 milioane lei din fondurile de investiţii, reducerea bugetului cercetării cu peste 70% faţă de 2008, elaborarea unei legi de salarizare unice care îi defavorizează pe bugetarii din învăţământ, politizarea funcţiilor de conducere prin ordonanţa deconcentratelor şi nerespectarea Legii 221/2008 privind majorarea cu 33% a salariilor cadrelor didactice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu